Pyetjet më të shpeshta

A mund të marr testera të produkteve falas?

Përgjigjia është po. Ato mund ti merrni pranë dyqaneve tona por merren në numër të limituar.

Si mund ta mbaj ushqimin për qenin ose macen time të freskët?

Mënyra më e mire për ta ruajtur ushqimin për qenin ose macen tuaj është në paketimin origjinal që ju e blini. Sa më shumë të qëndrojë I hapur ushqimi, aq më shumë oksidohet. Ne nuk jua rekomandojmë që ushqimin për qenin ose mace ta ruani në frigorifer sepse duke I nxehur dhe ftohut kur ju e përdorni ushqimin aim und të marri lagështirë. Për ushqimet e lagura mënyra më e mire për ti ruajtur është hermetikisht të mbëllura në frigorifer, por pasi hapen duhet që të përdoren Brenda 3 ditësh.
Ne për klientët tanë ofrojmë kova kontenier plastike dhe hermetikisht të mbyllura, sipas madhësive të ndryshme ku mund të mbajnë ushqimet për qent dhe macet e tyre të freskëta. Nese jeni të interesuar për to paraqituni pranë dyqaneve tona (4 Putrat).

Si janë të konservuara produktet e Royal Canin?

Të gjitha dietat tona ushqimore janë të konservuara në mënyrë natyrale dhe të përziera me Ac. Citrik dhe ekstrakte rozmarine. Ushqimet tona që janë të ambalazhuara në kanaçe janë të sterilizuara gjatë procesit të gatimit dhe përsa kohë ato qëndrojnë të mbyllura qëndrojnë të freskëta.

Për sa kohë ushqimi qëndron I freskët?

Pasi hapet ambalazhimi ushqimi në trajtë kokrrash duhet të mbahet hermetikisht I mbyllur në kontenier. Ruajtja në këtë formë e mban ushqimin për qenin dhe macen tuaj deri ne 4-5 muaj të freskët pasi hapet.
Ushqimet e lagura duhen ruajtur të mbyllura hermetikisht në frigorifer. Në këtë formë pasi happen ato duhen konsumuar brënda 3 ditësh. Nëse kanqaja hapet dhe lohet e tillë në temperature ambienti ajo disintegrohet në 2-3 orë.

Çfarë sigurie kam që ushqimet e Royal Canin janë të sigurta për qenin ose macen time?

Kualiteti dhe siguria jonë ushqimore janë një nga pikat tona më të forta. Royal Canin çdo vit bën investime kolosale në teknologji dhe kërkim shkencor që të mbajë këtë standart lart.
Çdo furnitor ushqimor I yni kalon një process seleksionimi që nuk mbaron thjesht me blerjen e lendës së pare. Ne monitorojmë çdo ngarkesë ushqimore që vjen në fabrikat tona në mënyrë kontrollojmë sigurinë dhe kualitetin e ingredientëve ushqimor.
Pasi ushqimi i qeneve dhe maceve prodhohet ato I nënshtrohen kontrolleve të tjera të sigurisë dhe cilësisë ushqimore.
Të gjitha fabrikat tona janë të Certifikuara me ISO 9001:2008 per kualitetin dhe me certificate ISO 22000 për sigurinë ushqimore.

Si sigurohet kualiteti ushqimor I produkteve?

Pasi prodhohen çdo produkt I Royal Canin duhet që të kalojë kontrollin e cilësisë, sigurisë si dhe të vlerave ushqyese. Ky test kryhet si tek lenda bazë e mishit ashtu dhe tek produkti përfundimtar.
Qent dhe macet meritojnë vlerat më të larta ushqyese dhe ushqim cilësor. Royal Canin për ta arritur këtë kryen:

  • Seleksionin të cdo furnitori që sjell lendën bazë në mënyrë që ajo ti përmbushë kriteret e vendosura për pranim.
  • Mishi merret vetëm nga kafshë që janë te deklaruara të sigurta për tu konsumuar dhe gjithshtu që janë të sigurta të konsumohen dhe nga njerzit. Nëse jo lënda bazë kthehet mbrapa.
  • Kontroll I detajuar në shumë pika kontrolli gjatë etapave të prodhimit.
  • Çdo ingredient present në produktet e RoyalCanin është lehtësisht I gjurmueshëm.
Pse disa produkte të Royal Canin përmbajnë drithëra?

Drithërat janë pjesë e rëndësishme e dietës së qenve dhe maceve. Ato kanë vlera të larta ushqyese si dhe efekt shumë pozitiv në sistemin tretës të qenve dhe maceve.

Pse kokrrat e ushqimeve të qenve dhe maceve nuk kanë variabilitet ngjyrash?

Arsyeja është e thjeshtë. Royal Canin nuk përdor ngjyrues artificial në formulimin e dietave dhe si rezultat ngjyra e secilës kokërr do jetë e varur nga ingredientët bio që ato kanë brënda. (duhet të dime që cdo formulë ka një përzierje të ndryshme të mishit të pulës, viçit, salmonit, frutave, perimeve dhe drithrave). Ne duam të ruajmë standartin në mënyrë që vetem produktet me kualitetin më të lartë të dalin në treg.

Si mund ta mësoj qenin ose macen time që të konsumojë produktet e Royal Canin?

Ky proces duhet bërë në mënyrë graduale gjatë një periudhe 5 deri në 7 ditore. Për këtë ne ju sugjerojmë:

  • Përzijeni 25% të produktit të Royal Canin me 75% të ushqimit që qeni ose macja juaj konsumonte deri në atë moment. Ushqejeni qenin ose macen tual në këtë mënyrë për 2 deri ne 3 ditë.
  • Përzini dy ushqimet në raportin 50% me 50% dhe me këtë miks ushqeni qenin ose macen tuaj për 2 deri në 3 ditë.
  • Raporti i ri do jetë 75% të dietës së Royal Canin me 25% të ushqimit të mëparshëm. Ushqejeni qenin ose macen tuaj prap për 2 deri në 3 ditë.
  • Provoni ta ushqeni qenin ose macen tuaj me 100% ushqim Royal Canin.
Si ta di se cili nga produktet e Royal Canin është i duhuri për qenin ose macen time?

Bazuar në madhësinë, moshën, aktivitetin fizik, rracen që secili qen ose mace ka ndryshojnë dhe kërkesat nutricionale. Për të marrë një informacion të saktë se cili produkt është më I miri për qenin ose macen tuaj ne ju ofrojmë konsultën nga veterinerët tanë falas. Ju mund të paraqiteni panë dyqaneve tona ose mund të na kontaktoni ketu dhe të konsutoheni me një veteriner online. Dieta e qenit dhe e maces tuaj varet nga shumë factor dhe ajo nuk duhet nënvlerësuar. Një dietë e mirëbalancuar I bën kafshët më tës shëndetshme dhe jetën e tyre me të lumtur. Shenjat e lodhjes, mërzitjes, mosushqyerjes tregojnë që ka diçka që nuk shkon me dietën e qenit ose maces tuaj.

Sa ushqim duhet ti jap qenit ose maces?

Udhëzesit e ushqyerjes janë të vendosura pas secilit produkt të Royal Canin dhe janë të bazuara sipas madhësise, moshës, rracës dhe stilit të jeteses. Ne rekomandojmë që atë sasi ushqimi që qeni ose macja juaj duhet të marri në ditë tja ndani në 2 ose 3 vakte.
Ne bashkë me produktin tone ofrojmë gota plastike matëse, të njëjta siç janë ato në udhëzuesin mbrapa produktit.

Qeni ose macja ime nuk e pëlqen më ushqimin. Çfarë mund të bëj?

Macet janë kryesisht të ndjeshme ndaj ndryshimeve të ushqimit. Studimet e kryera mbi shumë produkte ushqimore për qen dhe mace kanë treguar se produktet e Royal janë të preferuara.

Nuk duhet të harroni që nese po planifikoni një ndryshim të dietës ushqimore duhet ta blini produktin e ri të paktën 1 javë para se tju mbarojë produkti i vjetër. Mënyra e tranzicionit të ushqimit është shpjeguar në pyetjen “Si ta mësoj qenin ose macen time me produktet e Royal Canin“.

Ku mund ti marr gotat plastike për të matur sasinë e ushqimit që duhet ti jap qenit ose maces sime?

Gotat matëse mund ti merrni falas pranë dyqaneve tona 4 Putrat ose nëse porosisni online specifikoni që ju nevoiten gota plastike matëse.

A është paketimi i Royal Canin I Riciklueshëm?

Qëllimi ynë është që të përdorim një paketim sa më miqësor me ambientin por dhe të mos humbim cilësinë e produkteve tona. Ne kemi ndryshuar të gjithë linjën e produkteve me kanaçe për ti bërë ato të riciklueshme.

Paketimet e produkteve të thata janë gjysmë të riciklueshme. Aktualisht nuk ekziston një paketim totalisht I riciklueshëm që dhe në të njëjtën kohë të ruajë plotësisht kualitetin e ushqimit.

Ne aktualisht po zhvillojmë kërkime dhe ne momentin që një produkt I tillë të dali në treg ne jemi të gatshëm që ta përdorim.

A mund ti blej produket e Royal Canin direkt nga ju?

Po neve I disponojmë të gjitha produktet e Royal Canin. Ato mund ti merrni në të gjithë dyqanet tona “4 putrat“ si dhe nëpërmjet porosive online nga “4putrat.al“

Për çdo iformacion që mund të keni mund të paraqiteni pranë dyqaneve tona ose të na kontaktoni online nëpermjet faqes se instagramit ose ne webin 4putrat.al

Produktet veterinare shiten pranë klinikave dhe spitaleve veterinare. (jo Online sepse duhet konsulte nga veterineri)

Mos janë ushqimet e Royal Canin pak të shtrenjta?

Ne jemi të përkushtuar që të prodhojmë formula ushqimore që të sigurojnë kualitetin maksimal të jetesës se qenit ose maces suaj. Arsyeja që Royal Canin është pak më I shtrenjtë se produktet e tjera që gjënden në treg është sepse sasia e vitaminave dhe ingredientëve ushqimor është shumë e lartë. Në një plan afatgjatë duke pare të gjithë benefitet e produkteve diferena në kosto është e papërfillshme.