Vitet 1960
1968: Pasioni ynë për përmirësimin e shëndetit të kafshëve nëpërmjet ushqimit filloi nga Jean Cathary.

Jean Cathary lindi në maj të vitit 1927 në qytetin e vogël francez të Puy-en-Velay. Ai filloi karrierën e tij si veteriner duke punuar me kuaj dhe me dema. Me kalimin e viteve ai filloi të besonte se ushqimi kishte një ndikim të madh në shëndetin e kafshëve. Në vitin 1968, ai krijoi ”supën e verdhë” për qentë. Ky ishte dhe momenti kur marka ROYAL CANIN® u regjistrua për herë të parë.

Vitet 1970
1972: Inkorporimi I Royal Canin në Guyomarc’h Group.

Kompania ROYAL CANIN u ble nga grupi Guyomarc’h, e cila solli ekspertizën e saj në formulimin e dietave ushqimore. Grupi Guyomarc’h i dha Royal Canin shumë autonomi duke  iu siguruar më shumë mbështetje financiare si dhe eksperiencë në marketing.

Vitet 1970
1974: Ekspansioni ndërkombëtar I Royal Canin

Nga fillimi i vitit 1974 produktet Royal Canin filluan të shiten në tetë vende të ndryshme Evropiane duke përfshirë: Francën, Belgjikën, Danimarkën, Gjermaninë, Italinë, Spanjën, Suedinë si dhe Hollandën.

Vitet 1980
1980: Startimi i produkteve A. GR për rracat e mëdha.

Ushqimi i parë i plotë që u projektua për këlyshët e racave të mëdha A.GR. Ai u vlerësua maksimalisht nga mbarështuesit në të gjithë botën dhe për më shumë se 15 vite ai u bë  ushqimi më I referuar.

Vitet 1980
1982: Një vend në Kulturën franceze

“A dog running Free” u bë një reklame shumë e famshme sepse kishte në sfond kolonën zanore të Ennio Morricone nga filmi The Professional. Që atëherë u bë pjesë e kulturës popullore franceze.

Vitet 1980
1985: Royal Canin futet ne tregun Amerikan me 4 importues
Vitet 1990
1990: Një pronar I ri. Një strategji e re. Filozofia mbetet e njëjtë.

Paribas Affaires Industrielles blen Guyomarc’h Groupe. Kjo rezultoi me një ndryshim të madh në drejtimin strategjik si dhe me nje ambicie më të madhe ne zhvillimin global.  Pavaresisht ketzre ndryshimeve filozofia jonë mbetet e njëjtë. “Të bëjmë një botë më të mirë për kafshët shtëpiake”

Vitet 1990
1994: Pionerë në ushqimin për Mace

Lëshimi i gamës RCFI ishte një revolucion i trefishtë në ushqimin e maceve. Produkti I ri  ofroi ushqim të thatë premium si dhe distribucion të specializuar përmes mbarështuesve dhe veterinerëve. Gjatë kësaj periudhe pjesa tjetër e tregut të ushqimit për macet kishte ngelur mbrapa duke shitur ushqime të lagura nëpër supermarkete.

Vitet 1990
1997: Royal Canin Fillon botimet Shkencore dhe Enciklopedike.

Royal Canin lançon Enciklopedinë e qenëve, e ndjekur një vit më vonë nga Enciklopedia e maceve. Autorët u vlerësuan me Çmimin e Madh të Akademisë Veterinare.

Vitet 1990
1997: Ushqim specifik sipas madhësisë dhe moshës.

Pas vitesh të tëra kërkimesh u nxorr në treg RCCI SIZE. Ky ushqim ishte ushqimi I parë në botë I cili ishte specifik sipas madhësisë dhe moshës.

Vitet 1990
1999: Ushqim specifik sipas rracave

U krijua ushqimi I parë specifik i racave. Forma e bajames është krijuar posaçërisht për tu përpunuar  më lehtësisht nga struktura e nofullës si dhe tju përshtatet zakoneve të të ngrënit të maceve persiane.  Përbërja ushqimore është krijuar për të përmbushur nevojat e tyre specifike shëndetësore.

Vitet 2000
Viti 2001: një mbledhje e kërkimeve

U zhvillua takimi i parë Shkencor në Montpellier në të cilin morën pjesë 150 veterinerë nga e gjithë Evropa për të diskutuar mbi ushqyerjen dhe mirëqenien e kafshëve shtëpiake. U hap dhe Kampusi i ri në Aimargues i cili do të shrbente si një qendër për të gjitha aktivitetet.

Vitet 2000
2002: Një familje e re. Pjese e MARS

ROYAL CANIN SAS bëhet pjesë e Mars Inc

Vitet 2000
2002: Fillon prodhimi i ushqimit specifik për rracet e qenëve.

U nxorr në treg ushqimi i parë specifik për racën e parë – Mini Yorkshire Terrier YPR 28.  Ai ofroi ushqim të përshtatur për nevojat specifike fizike dhe shëndetësore të kësaj race.

Vitet 2000
2003: Më e mira nga të dyja kompanitë

Fillon i gama e re ekskluzive veterinare VDiet. Ajo lindi  nga bashkëpunimi midis ROYAL CANIN Research dhe Waltham Center for Pet Nutrition (WCPN).

Vitet 2000
2005 Krijohet një klinikë moderne e mbipeshes së kafshëve.

Në bashkëpunim me WCPN, Royal Canin mbështet krijimin e klinikës së parë evropiane të menaxhimit të peshës së kafshëve në Liverpool.

Vitet 2000
2009: Kontineti i Fundit

Me hapjen e fabrikës së parë në Azi në 2009, ne tani kemi nëntë Fabrika për të prodhuar produktet tona. Royal Canin tani prodhon dhe furnizon në të gjithë kontinentin, përveç Antartidës.

Vitet 2010
2012: Ultimano.

U deshën 10 vite kërkime për të nxjerrë dietën e parë  të krijuar për qen me reaksione alergjike. Kjo dietë është një zgjidhje e problemeve ushqyese të kafshëve shtëpiake me alergji ekstreme ushqimore. Përbëhet nga proteina të hidrolizuara (oligopeptidet), e cila mund të tretet lehtësisht pa rreaguar me sistemet imune tepër të ndjeshme .

Vitet 2010
2014: Secili qen është unik.

Fillon udhëtimi i individualizimit të ushqimeve me  GHA (genetic health analysis)  Ky test skanon ADN-në e qenve, duke lejuar veterinerët të krijojnë plane shëndetësore të personalizuara që pasqyrojnë kodin individual gjenetik të çdo qeni.

Vitet 2010
2016: Partneritet me firma të mëdha

Më mirë së bashku: fryma e përsosmërisë – një vizion i përbashkët për të krijuar një botë më të mirë për kafshët shtëpiake. Bashkohen markat ROYAL CANIN dhe EUKANUBA.

Vitet 2010
2017: Merre qenin tënd me vete në punë.

Kampusi në Aimargues fillon të operojë me një politikë që është miqësore për ti marrë kafshët në zyrat e punës. Secili qen që vjen në kampus merr një çantë mirëseardhjeje që përmban një tas për të pirë, një qafore që lokalizon qenin, një litar për shëtitje, një batanije, një dyshek të kuq dhe një karte identifikimi në mënyrë që të gjithë në zyrë të dinë emrin e secilit prej qenëve

Vitet 2010
2019: Startimi I gamës ICU

Diapazoni i ICU  janë dietat e lëngshme të formuluara  për ushqimin me tub. Kjo gamë produktesh ndihmon veterinerët për të ushqyer macet dhe qentë në gjendje kritike. Me këtë dietë, macet dhe qentë mund të marrin nevojat jetike ushqyese që u nevojitet për të bërë një shërim të shpejtë pas një trajtimi kirurgjikal.